Ditt nya hem

Där själen hinner med

Du blickar ut över Vänern vid frukostbordet. Tar en påtår till.

Kanske öppnar du dörren och tar med dig koppen ut på trädäcket och känner doften av varma tallstammar.

Låter tankarna vandra fritt medan du hör tärnorna och måsarna som skrattande drar förbi. Du följer dem med blicken där de sakta uppslukas av den blå horisonten.

Det är så här dagen tar sin början i dag. Och i morgon och alla andra dagar om du vill, oavsett om det är ditt första eller andra hem.

 

Tomterna

Med unikt läge och förutsättningar
Varje naturtomt på Norskär är unik med sitt läge och sina förutsättningar. Gemensamt för samtliga tomter är dock att de är stora – de allra flesta kring 1 200 kvadratmeter. Under dig har du fast berggrund och runt dig finns naturen med vatten och himmel som möts vid horisonten.
Eftersom natur- och djurliv är något alldeles extra i det här området, så gäller 300 meters strandskydd i stället för de vanliga 100 metrarna.

Det är också luftigt mellan tomterna, eftersom det ska vara lätt att ta sig ner till stranden oavsett var man befinner sig i området.

Om du gärna klipper gräset dagligen och älskar att dra upp snörräta rader med rabatter som du sedan lukar och tuktar omsorgsfullt, är det nog inte här du ska hitta din drömträdgård.

Här är det naturligt och lite lagom vilt som gäller. Marken är karg och klippig och det är enklast att låta naturen vara trädgårdsmästare.


 

Husen

Med utsikt över Vänerns glittrande blå vatten
Läget vid Norskär är speciellt. Från Eneberget har du bara några snabba steg ner till badplatsen vid stranden. Framför dig glittrar Vänerns blå vatten och längre bort ser du Mariestad spegla sig i sjön.

Huset som du bor i kommer till allra största delen att vara byggt med naturmaterial.
Dels för att smälta in i miljön samtidigt som det ger ett behagligt inomhusklimat, men också för att det är klimatsmart, förnybart och miljövänligt.

Den gråsvarta brädpanelen går i ton med taket och gör ditt hus nästan osynligt från stranden. Här blir du och din omgivning verkligen till en del av naturen.


 

Så funkar det

Din nästa plats på Jorden
När du väl har bestämt dig för att Norskär är din nästa plats på jorden är det dags att välja modell på ditt drömhus och eventuellt anpassa det en smula efter dina personliga önskemål.

Så snart du har fått sällskap av ytterligare några personer som blivit förälskade i platsen, drar vi igång själva byggprocessen.

Från det att huset är beställt, tar det ungefär ett år tills du får nycklarna till ytterdörren.